Buurtzorg Jong wordt samenwerkingspartner voor jeugdhulp

Oude IJsselstreek wil hulp dicht bij de inwoners organiseren en de toegang tot jeugdhulp zo eenvoudig en eenduidig mogelijk maken. Vanaf 1 januari 2020 werkt de gemeente samen met Buurtzorg Jong om goede, lokale  jeugdhulp te organiseren en uit te voeren.  

Samen met de gemeente organiseert Buurtzorg Jong vanaf 1 januari lokale teams. Deze teams gaan preventie, laagdrempelige gezinsondersteuning en de toegang tot gespecialiseerde jeugdhulp verzorgen. Voor jeugdigen en gezinnen die vragen hebben of problemen ervaren met het opgroeien en opvoeden. Buurtzorg Jong biedt hulp op een breed terrein en helpt een gezin tot het weer zelfstandig verder kan. De professionals van Buurtzorg Jong verkennen de vraag en verlenen zelf ook lichtere vormen van ondersteuning en hulp. Zij hebben de opdracht en de ruimte om te kunnen doen wat nodig is voor alle jeugdigen en gezinnen. Voor zwaardere en specialistische vormen van hulp blijft natuurlijk een doorverwijzing mogelijk.

Teams in Ulft, Terborg en Varsseveld

Buurtzorg Jong gaat in Oude IJsselstreek werken met kleine professionele teams vanuit drie locaties. Dat zal een locatie zijn in Ulft, Terborg en Varsseveld. Via deze pagina in het Oude IJsselstreek Vizier informeren wij u eind van dit jaar over de exacte locaties, het telefoonnummer en het emailadres.

Ontvangt u nu jeugdhulp?

Buurtzorg Jong neemt op 1 januari 2020 de werkzaamheden rondom jeugdhulp over van (de consulenten van) de gemeente. De gemeente zorgt ervoor dat de continuïteit van hulp voor jeugdigen en gezinnen blijft gewaarborgd. Voor iedereen die nu jeugdhulp ontvangt, verandert er de komende maanden niets. De jeugdconsulent van de gemeente blijft tot eind van het jaar gewoon uw aanspreekpunt. Daarna krijgt u een vast aanspreekpunt vanuit Buurtzorg Jong. In november ontvangt u van de gemeente een brief met meer informatie over Buurtzorg Jong. 

Waarom?

De gemeente wil de komende jaren een gezonde kijk op de ontwikkeling en mogelijkheden van jeugdigen positief versterken. Vragen of zorgen over kinderen zijn van alledag, horen erbij en zijn niet altijd een probleem waarvoor professionele hulp nodig is. Met Buurtzorg Jong als samenwerkingspartner zet de gemeente een volgende stap om de juiste preventie, ondersteuning of jeugdhulp te realiseren voor jeugdigen en gezinnen die dat nodig hebben.