5 november 2018

Brandweerkoffer voor ouders baby Lana

 

Introductie

Ieder jaar organiseert de Veiligheidsregio in de maand oktober de brandpreventieweken om aandacht te vragen voor brandveiligheid. De campagne is, net als vorig jaar, gericht op jonge ouders. Het is bijvoorbeeld belangrijk om van tevoren afspraken met elkaar te maken over wie welk kind mee naar buiten neemt in geval van brand, zodat tijdens de brand duidelijk is wat de taken zijn en niemand in de paniek van het moment vergeten wordt.

In het kader van de brandpreventieweken ging burgemeester Otwin van Dijk op maandag 29 oktober op kraamvisite bij Tom en Rianne Vels in Westendorp. Speciaal voor Lana, geboren op 21 oktober en zusje van Tijn (3 jaar), had hij de geboortekoffer meegenomen. In dit koffertje zit een brandmelder, een rompertje voor Lana en veel informatie over brandveiligheid.

De burgemeester kwam niet in zijn eentje op kraamvisite. Hij bracht Hanneke Selten, medewerker Openbare Orde en Veiligheid (OOV) en brandweercommandant Frans ter Beek mee. Frans gaf tijdens de kraamvisite voorlichting over de meest gunstige plaatsen om rookmelders op te hangen (op de vluchtroutes). Grote broer Tijn was vooral onder de indruk van de brandweerauto van Frans. Ook had de burgemeester nog een bijzondere gast meegenomen: de 10-jarige Finn. Finn wil later graag burgemeester worden en liep daarom een dagje mee als hulpburgemeester. Mét ambtsketen! Hij vond het erg leuk om één van de jongste inwoners van de gemeente te bezoeken.

Voor meer informatie over de brandpreventieweken of een persoonlijk brandveiligheidsadvies, kijk op www.brandpreventieweek.nl