19 maart 2019

Boomfeestdag draagt bij aan duurzame leefomgeving

 

Introductie

Op woensdag 13 maart was het weer landelijke Boomfeestdag. Op twee locaties in onze gemeente werden ruim 100 bomen geplant.

Aan de Harterinkdijk bij de parkeerplaats van het Idinkbos op Sinderen, plantte wethouder Ria Ankersmit, samen met leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool De Wegwijzer Sinderen, een delegatie van de Lions Club Wisch en medewerkers van de buitendienst 70 lindebomen. De Lionsclub vierde vorig jaar haar 100-jarig jubileum en schonk daarom 100 bomen aan drie gemeenten. Drieëndertig van deze bomen hebben nu, als blijvende herinnering, een plek gekregen in het Idinkbos.  

Bij basisschool ‘De Oersprong’ in Ulft plantte wethouder Bert Kuster diezelfde ochtend, samen met leerlingen, circa 30 bomen. Drie bij de school en de overige bomen langs het nieuw aangelegde fietspad.

Waarom Boomfeestdag?

Het thema van dit jaar is: ‘Ieder kind een boom’. Bomen in de woonomgeving dragen bij aan een beter klimaat, filteren fijnstof uit de lucht en dragen bij aan een hoger woongenot.

Wethouder Ria Ankersmit: “Het is mooi dat kinderen op een dag als deze ervaren dat het belangrijk is om onze gemeenschappelijke ‘grote, mooie en kleurige tuin’ goed te onderhouden en uit te breiden. Door kinderen zelf bomen te laten planten leren ze over het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving. Ook worden ze geïnspireerd om zelf hun steentje bij te dragen aan een leefbaar milieu.”