Afvalinzameling vanaf maandag 15 februari weer zoveel mogelijk opgestart!

Vanaf maandag 15 februari starten we de afvalinzameling weer zoveel mogelijk op. We beginnen met de routes die voor maandag op de planning staan. De PBD- en papierinzameling van 15 tot en met 19 februari gaat door zoals gepland.

Voor de inzameling van het GFT-afval en papier zijn geen vervangende data aangewezen. Hebben we uw papiercontainer door de sneeuwval niet kunnen legen in de week van 8 t/m 13 februari en uw container is nu vol? Bij de volgende inzamelronde, in week 10, 8 t/m 13 maart, mag u eenmalig dozen met oud papier bijplaatsen. Dit betreft alleen de wijken waar de papiercontainer vorige week niet is geleegd. U kunt ook uw papier en karton naar de daarvoor bestemde ondergrondse containers voor oud papier brengen. 

De ondergrondse containers staan op de volgende plekken:

Gendringen Willem-Alexanderplein
Silvolde Reeënstraat
Terborg Schoolstraat (nabij Vulcaanstraat)
Ulft Parkeerterrein winkelcentrum “De Blenk”
Ulft Emailleplein (tegenover de huisnummers 2,4,6)
Varsseveld Hesselinkplein

In de AfvalWijzer app en op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u alle inzameldagen vinden.

Wat kunt u doen?

  • Zet de container voor 7.00 uur aan de straat op de plek waar u hem normaal ook neerzet. Gaat dit niet omdat er sneeuw ligt? Zet hem dan in ieder geval aan diezelfde kant van de straat. Zet hem niet op de straat. Woon je aan een brede straat? Dan mag je container in de goot staan. Maar kijk goed of hij geen gevaar voor het verkeer vormt.
  • De arm aan de zijkant van de inzamelwagen moet je container op kunnen pakken. Dus zorg dat je je container niet achter of op een berg sneeuw zet. Wanneer we er niet bij kunnen, legen we je container niet. Vanwege de grote drukte kunnen we niet terugkomen om hem dan alsnog te legen.
  • Zorg ervoor dat het afval niet vastgevroren in de container zit. In dat geval kunnen de inzamelaars de container niet leegmaken. Maak de inhoud als het vastgevroren zit, met bijvoorbeeld een schep los voordat u de container aanbiedt.
  • Houdt er rekening mee dat de inzamelaars op een ander moment op de dag kunnen komen dan dat u gewend bent.
  • Help je noabers! Heb je buren, vrienden of familie die hun container niet zelf aan de weg kunnen plaatsen, help ze dan een handje.

Helaas is het niet mogelijk om iedereen te bereiken via onze digitale kanalen. We vragen u daarom om de informatie zoveel mogelijk te delen met buurtgenoten. Zo zorgen we samen dat iedereen weet wanneer het afval wel en niet aan de straat kan worden gezet.

Alvast bedankt voor uw hulp.