Achterhoek Pride: trots in de Achterhoek!

In juni 2022 was de 1e editie van de Achterhoek Pride, een maand waarin we diversiteit vieren in de Achterhoek. Ook dit jaar staat de hele maand juni weer in het teken van ‘Trots in de Achterhoek’. Want iedereen mag zichzelf zijn in de Achterhoek ongeacht geslacht, gender, seksuele oriëntatie, religie en cultuur!
 

Activiteiten in Oude IJsselstreek 
Deze hele maand zijn er in Oude IJsselstreek en in de regio verschillende activiteiten. Er is van alles te doen van workshops, exposities, lezingen, wandeltochten tot allerlei kleurrijke versieringen. Op woensdag 7 juni organiseert bijvoorbeeld het homo-mannenkoor Shansons een inloopavond bij de Kwaksmölle in Varsseveld. Ook laat het internationale ‘Terborg Toernooi’ tijdens haar voetbalwedstrijden op 2, 3 en 4 juni de Achterhoekse Pridevlag wapperen. Wil je weten wat er nog meer bij jou in de buurt is te doen? Bekijk dan de activiteitenagenda op de website www.achterhoekpride.nl.  

Zelf iets organiseren? 
Wil je zelf iets organiseren om te vieren hoe mooi, divers en kleurrijk de Achterhoek is? Meedoen mag op veel verschillende manieren. In het klein door het delen van berichten op social media of door het bakken en uitdelen van regenboog-muffins. Of door erover te praten met familie, vrienden, buren en collega’s. Kleine of grote initiatieven? Alles is welkom. Meld dan jouw activiteit ook aan op de website van de Achterhoek Pride. 

Save the date: Geef Oude IJsselstreek kleur! 
Op woensdagavond 28 juni geven we speciaal voor de Achterhoek Pride ook Oude IJsselstreek kleur, met een bijeenkomst bij de DRU in Ulft. Reserveer deze datum alvast in jouw agenda. Verdere informatie volgt in de komende weken via de website van de Achterhoek Pride en onze eigen communicatiekanalen.