13 december 2018

Aankondiging Sportverkiezing Oude IJsselstreek

 

Introductie

Op vrijdag 15 maart 2019 vindt voor de eerste keer een Sportverkiezing in Oude IJsselstreek plaats. In de DRU Cultuurfabriek wordt die dag vanaf 19.30 uur een sportieve avond georganiseerd waar sporters en sportverenigingen de Sportprijs in ontvangst kunnen nemen. Kandidaten kunnen vanaf 21 december 2018 via www.sportverkiezing-oij.nl worden voorgedragen.

Om de vele prestaties die geleverd zijn door sporters uit de gemeente Oude IJsselstreek of sporters die actief zijn binnen sportverenigingen in Oude IJsselstreek onder de verdiende aandacht te brengen heeft de gemeente Oude IJsselstreek het initiatief genomen om een Sportverkiezing te organiseren. Dit evenement is de opvolger van de huldiging van de Sportkampioenen en de uitreiking van de Sportpromotieprijs die jaarlijks tijdens de nieuwjaarsreceptie plaatsvonden.

Zeven categorieën

Sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd kunnen voorgedragen worden in de volgende zeven categorieën.

  1. Sportvrouw van het jaar 2018;
  2. Sportman van het jaar 2018;
  3. Sporttalent van het jaar 2018;
  4. Sportploeg van het jaar 2018;
  5. Sporter met een beperking van het jaar 2018;
  6. Sportpromotieprijs 2018
  7. Huldiging sportkampioenen

De sportprestatie moet geleverd zijn tussen 1 december 2017 en 31 december 2018. Per categorie zijn criteria gesteld. Deze zijn terug te vinden op www.sportverkiezingen-oij.nl.

Voordragen kandidaten

Zowel sportverenigingen als inwoners kunnen kandidaten uit de gemeente Oude IJsselstreek nomineren. Kandidaten kunnen tot 31 januari 2019 genomineerd worden door op de website www.sportverkiezing-oij.nl het formulier ‘Nomineren’ in te vullen.

Na 31 januari worden aanmeldingen niet meer in behandeling genomen.

Stemmen

Uit de genomineerden worden door een nominatiecommissie per categorie drie kandidaten gekozen. De nominatiecommissie is samengesteld uit een buurtsportcoach, een gebiedsmakelaar, de winnaar van de Sportpromotieprijs 2017 en een journalist.  Op 15 februari worden de drie genomineerden in vijf categorieën bekend gemaakt en start het stemproces. Er kan worden gestemd tot 1 maart 2019.

Sportpromotieprijs

Een nominatiecommissie kent de Sportpromotieprijs toe. De Sportpromotieprijs is niet per definitie gerelateerd aan prestaties in de sport, maar wordt uitgereikt ter promotie van de sport in de gemeente en stimuleert breedtesport. De winnaar van de Sportpromotieprijs ontvangt een geldbedrag van

€ 1.000,- die hij/zij mag inzetten voor een breedtesportproject in Oude IJsselstreek naar keuze.

Huldiging sportkampioenen

Sporters, teams en verenigingen die in 2018 een podiumplek hebben behaald op een officieel Nederlands-, Europees- en/of Wereldkampioenschap op het brede terrein van sport worden tijdens deze avond gehuldigd.

Gratis toegang

Inwoners en verenigingen zijn van harte welkom op deze avond. De inloop is vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur start het officiële programma. Dit zal duren tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis.