5G, hoe zit dat eigenlijk in Oude IJsselstreek?

Heel Nederland wordt klaargemaakt voor de uitrol van 5G en dus ook Oude IJsselstreek. Maar wat is dat nou precies, 5G? En wat betekent dit voor de inwoners van Gemeente Oude IJsselstreek? Rob Bongenaar, directeur van Monet, het bedrijf dat in opdracht van de landelijke overheid het plaatsen van de zenders en de masten al 20 jaar afstemt met de gemeenten, legt het ons uit.

Bekijk de video waarin Rob Bongenaar uitlegt wat 5G is en wat het betekent voor onze gemeente

In de video verwijst Rob Bongenaar naar een rapport van de gezondheidsraad. In dit onderzoek hebben zij alle onderzoeken uit de afgelopen jaren nog eens onder de loep genomen en wederom geconcludeerd dat er geen reden is of bewijs voor schadelijkheid aan de gezondheid. 

Voor de inwoners die staan te popelen om over te gaan op een sneller netwerk en 5G: in de loop van 2021 komen er 5G zenders in de 4G masten van onze gemeente. Op de meeste sites van de providers (KPN, Vodafone, T-mobile etc.) staat een kaart met de huidige dekking van 5G. Een voorbeeld van KPN vind je op hun website. Hier kun je zien, wanneer zij de uitrol gereed hebben.