Melding doen

 

Introductie

Losliggende stoeptegels, kapotte straatverlichting, zwerfvuil, hondenpoep, ongedierte, vernielingen. Is er iets kapot in uw woonomgeving? Meld het ons!

Wat kunt u melden?

Bij het meldpunt openbare ruimte kunt u zaken melden als: zwerfvuil, overstromende straatkolken, een lantaarnpaal die het niet (goed) doet, een losse stoeptegel. Via telefoonnummer (0315) 292 292, de Publieksbalie of via het Meldingenpunt Oude IJsselstreek kunt u meldingen doorgeven.

 Melding openbare ruimte maken

Bij overlast van muizen en ratten, in het openbaar gebied en ook op uw privéterrein, moet u hiervan melding maken bij het landelijk kennis- en adviescentrum op het gebied van dierplaagbeheersing en milieubescherming (KAD). Dit gaat niet meer via het meldingenpunt van de gemeente. Lees hier meer over ongediertebestrijding.

Spoedeisende meldingen

Het meldpunt openbare ruimte is niet bestemd voor spoedeisende meldingen, zoals overlopende riolering of een omgevallen boom die op de openbare weg ligt. Voor dit soort spoedeisende meldingen vindt u de telefoonnummers op de contactpagina.

Voor een spoedeisende melding buiten kantooruren kunt u het calamiteitennummer (06) 1093 2892 bellen. Uitsluitend bij calamiteiten op gebied van wegen, riolering, gladheid en storm.

Meer informatie

Wat gebeurt er met uw melding?

De gemeente registreert en beoordeelt uw melding. Afhankelijk van de melding wordt deze in behandeling genomen met een afhandelingstermijn of de melding wordt voor beoordeling/afhandeling aan een gemeentelijke afdeling doorgegeven. Om op de hoogte te blijven van de afhandeling kunt u uw e-mailadres vermelden.

Klachten

Heeft u klachten over de afhandeling van een melding of een andere klacht over de dienstverlening dan kunt u uw klacht kenbaar maken via de webpagina klachten.
Het meldpunt openbare ruimte neemt geen klachten in behandeling.