Liander werkt aan verbetering elektriciteitsnetwerk

Netbeheerder Liander is gestart met de aanleg van kabels in Ulft-Gendringen en Megchelen. Deze werkzaamheden maken deel uit van een project dat bestaat uit de aanleg van circa 28 kilometer nieuwe 20.000 volt elektriciteitsnetwerk en het plaatsen van 4 extra elektriciteitshuisjes.

Door de groeiende vraag naar elektriciteit (en tegenwoordig ook terug levering van elektriciteit) en door de toename van duurzaam opgewekte energie door zonnepanelen is de uitbreiding noodzakelijk geworden. In Gendringen, Megchelen, Netterden en in Azewijn (gemeente Montferland) wordt een elektriciteitshuisje geplaatst, dat de spanning van 20.000 volt terug regelt naar 10.000 volt. Dit om het reguliere net te voeden, en om zo een betaalbaar en betrouwbaar elektriciteitsnetwerk te houden dat klaar is voor de toekomst.

Globale planning

De uitvoering gebeurt in verschillende fases, doorlopend tot in 2022, en bestaat uit de aanleg van meerdere kabelroutes.

  • De route Ulft-Gendringen is gestart en naar verwachting half januari 2022 gereed.
  • De route Megchelen (Munsterweg-Nieuweweg-Asbroek) is eveneens gestart en naar verwachting half januari 2022 gereed.
  • De route Megchelen-Netterden gaat rond november 2021 van start en is naar verwachting half maart 2022 gereed.

De nog in te plannen routes zijn:

  • Gendringen-Megchelen, Netterden-Azewijn en Azewijn-Ulft.

Zodra hier meer duidelijkheid over is informeren wij u hierover. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: marcel.mariet@alliander.com