Huntenbus zoekt vrijwillige chauffeurs

Heb je een geldig rijbewijs B en wil je wel vier uur per week op de buurtbus rijden? (niet op zaterdagen en zon- en feestdagen) Word dan lid van de gezellige buurtbusvereniging de Huntenbus en meld je aan! Dit kan via contactpersoon H. te Ronde, tel. (06) 3003 1033.

Lijn 195 en lijn 197

Buurtbusvereniging De Huntenbus bestaat uit dertig vrijwillige chauffeurs, waarvan vijf bestuursleden. De bussen rijden dagelijks volgens een voorgeschreven route. Het betreft een vaste lijndienst met vaste tijden, onder verantwoordelijkheid van Arriva. Hiervoor wordt een bus voor acht personen gebruikt. Er zijn twee bussen voor twee lijnen. Lijn 195 rijdt van Megchelen via Ulft, Etten naar Terborg (station) en vice versa en lijn 197 rijdt van ‘s-Heerenberg via Ulft, Silvolde naar Terborg (station) en vice versa. In Terborg veranderen de bussen van lijn.

Vast blok van vier uur

De buurtbus stopt ook buiten de haltes, maar alleen daar waar het veilig is. De buurtbus wijkt niet af van de vaste route, tenzij er een omleiding is. De chauffeurs rijden vanaf  06.40 uur tot ± 19.00 uur in blokken van vier uur. Iedere chauffeur heeft een vast blok in de week. Het eerste blok rijdt tot 11.00 uur, de tweede van 11.00 tot 15.00 uur en het laatste blok rijdt van 15.00 uur tot 19.00 uur.

Meer info: www.huntenbus.nl