Hennie en Dora Vreman diamant

Woensdag 3 juli 2024 ging wnd. burgemeester Mirjam Maasdam op bezoek bij Hennie en Dora Vreman-Navis in Varsseveld om hen, namens het college, te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Hennie Vreman en Dora Navis, beide 81 jaar,  zijn allebei geboren en getogen op de Heelweg in de vml. gemeente  Wisch. Ze leerden elkaar kennen ‘Tussenbal’ van dansles in 1960 in Varsseveld. Hennie is de tweede uit een gezin van negen en Dora is de jongste uit een gezin van vier. Ze hebben meer dan vijftig jaar een boerderij met rundvee gehad, met daarnaast nog werk buiten de deur. Dora maakte kantoren schoon bij de firma Bussink en Bouwbedrijf Bruggink en ging later poetsen bij ouderen. Hennie werkte bij de firma Hesselink en de Meubelfabriek in Halle en later nog een aantal andere klussen.

Hun gezamenlijke hobby’s zijn fietsen en kaarten. Daarnaast houdt Dora van tuinieren en is al jaren bij de wagenbouwgroep van de Vrouwen van Nu. Hennie houdt van voetbal, puzzelen en wandelen. Het echtpaar Vreman woont inmiddels al zeven jaar met veel plezier in een seniorenwoning in Varsseveld. Hennie is in zijn jeugd al vijf keer verhuisd met de familie. Nu woont hij op zijn tiende adres maar altijd in dezelfde gemeente. Dat is best bijzonder.

Het echtpaar Vreman heeft drie kinderen en zes kleinkinderen, waarvan vier bonuskleinkinderen.

Wnd. burg. Mirjam Maasdan en het diamanten paar Vreman
Wnd. burg. Mirjam Maasdan en het diamanten paar Vreman