Helpt u ons bij de verkiezingen?

Op 17 maart 2021 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De gemeente zoekt mensen die mee willen helpen op het stembureau.

Vanwege corona verlopen de verkiezingen anders dan anders. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om verspreid over meerdere dagen te stemmen. Een beperkt aantal stemlokalen zijn ook op 15 en 16 maart open. Ouderen krijgen de mogelijkheid per post te stemmen. En uiteraard zijn alle stemlocaties coronaproof ingericht, volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid. In totaal worden 23 locaties in de gemeente ingericht als stembureau.

Wie zoeken we?

Elk stembureau bestaat uit 3 leden en 1 voorzitter. U kunt zich aanmelden als stembureau lid of teller. De gemeente zorgt in principe voor een voorzitter en plaatsvervangend voorzitter. Als stembureau lid controleert u de kiezers die op het stembureau mogen stemmen. En u zorgt dat het stemmen volgens de regels gaat.

Wat verwachten we van u?

Meewerken op een stembureau is een verantwoordelijke taak. Het is daarom nodig dat u voldoet aan een aantal voorwaarden:

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U bent flexibel, stressbestendig, representatief en nauwkeurig
  • U beheerst de Nederlandse taal goed
  • U bent in staat om een dagdeel op het stembureau te zitten

Waarom zou u zich opgeven?

U heeft een leuke dag met gezellige stembureauleden. U ontmoet veel mensen uit de gemeente, uiteraard op een veilige manier. Verder krijgt u een vergoeding voor uw inzet en zorgt de gemeente voor een versnapering.

Aanmelden

Wilt u op 17 maart lid of teller zijn op een stembureau? U kunt zich aanmelden door de volgende aanmeldlink te klikken.

Op 15 en 16 maart zijn er al voldoende aanmeldingen.

Aanmelden als nieuw stembureaulid of teller 

Dagdelen

U meldt zich aan voor een ochtend- of middagdeel. De dagdelen zijn:

  • Van 7.00 tot 14:00 uur
  • Van 14:00 tot 21:00 uur
  • 21:00 uur (tellen van de stemmen)

Uw voorkeur

Heeft u een voorkeur voor een dagdeel en/of locatie? Dit kunt u aangeven bij uw aanmelding. De gemeente houdt zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur.

Corona

In de stemlokalen gelden de coronamaatregelen van de overheid. De gemeente richt elke locatie zo in dat u veilig kunt werken. En dat kiezers veilig kunnen stemmen. We desinfecteren regelmatig de locaties en zien erop toe dat de regels worden nageleefd. Verder stellen we extra middelen beschikbaar. Denk hierbij aan desinfectiezuilen, mondkapjes en spatschermen.

E-learning

Heeft u zich aangemeld? Dan krijgt u in januari een mail met een link voor de e-learning. Dit is een online instructie waarmee u kennis opdoet over uw taken bij de verkiezingen.

Vragen

Heeft u vragen over het opgeven voor het stembureau? Neem dan contact op met de gemeente verkiezingen@oude-ijsselstreek.nl. U kunt ook bellen met de gemeente op (0315) 292 292 en vragen naar Anke Wesselink.