Feestelijke start bouw IKC De Wijssel

Leerlingen van basisschool De Wijssel en kinderen van Humankind begroeven de tijdcapsule samen met wethouder Marco Bennink (Onderwijs) van de gemeente Oude IJsselstreek op de bouwplaats aan de Grotestraat in Gendringen. Alle kinderen hebben een wens voor de toekomst in de capsule gestopt. Of hun wens is uitgekomen zal blijken als de tijdcapsule in 2050 tijdens een reünie weer wordt opgegraven.

Na de officiële starthandeling volgde er een sportieve activiteit voor alle kinderen en bouwvakkers onder leiding van Fit & Fun Humankind. Het feestelijke moment werd afgesloten met ranja en wat lekkers voor de kinderen. 

Nieuwbouw

Het nieuwe IKC komt op de locatie van voormalige Christoffelschool aan de Grotestraat in Gendringen. Het nieuwe gebouw biedt onderdak aan 277 leerlingen van Stichting Essentius (basisschool) en 50 kindplaatsen van Humankind (kinderopvang en BSO). IKC De Wijssel wordt een voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waar vroeg- en voorschoolse educatie, peuteropvang, onderwijs en buitenschoolse opvang samengaan en elkaar versterken.
Het gebouw is zo ontworpen dat het deze ambitie maximaal ondersteunt. Dit betekent een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu. Een gezond binnenmilieu houdt onder meer in een goed geventileerd gebouw, dat een positieve bijdrage levert aan het leervermogen, de creativiteit en gezondheid van leerlingen en leerkrachten. 

Planning

SMT Bouw & Vastgoed uit ’s-Hertogenbosch is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de daadwerkelijke uitvoering van het bouwproject. De planning is om het nieuwe gebouw voor de zomervakantie van 2025 op te leveren. 

Alle ontwikkelingen over de nieuwbouw van IKC De Wijssel zijn te volgen op https://nieuwbouwikcdewijssel.weebly.com/

Wethouder Marco Bennink (links) begroef samen met leerlingen van basisschool De Wijssel en kinderen van Humankind de tijdscapsule.
Wethouder Marco Bennink (links) begroef samen met leerlingen van basisschool De Wijssel en kinderen van Humankind de tijdscapsule.