College bezoekt Human Office in Terborg

Het college bracht dinsdag 6 februari 2024 een bezoek aan Human Office in Terborg. Dit bedrijf, dat van oorsprong uit Duiven komt, is de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Daar waar ze eerst vooral beeldschermen e.d. aansloot in kantoorpanden, is ze nu betrokken bij de complete refurbished kantoor - en projectinrichting. Refurbished wil zeggen dat gebruikte artikelen die eigenlijk afgeschreven worden, na controle en reparatie een nieuw leven krijgen. Van kantoorstoelen, kasten en bureaus tot banken, vergaderruimtes en speciale elementen als voetbaltafels.

Human Office doet dat voor een aantal grote klanten. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen als het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem, alle kantoren van de Belastingdienst, verzekeraar Achmea en financiële organisaties als de ING en Nationale Nederlanden. Ook voor de gemeente Oude IJsselstreek heeft dit bedrijf refurbished kantoormeubilair geleverd. 

Nauwe samenwerking met STOER

Wat Human Office bijzonder maakt, is dat ze nauw samenwerkt met participatiebedrijf STOER. Een groot deel van de 27 medewerkers komt namelijk van oorsprong van STOER, maar heeft inmiddels een vast dienstverband en is betrokken bij allerlei werkzaamheden bij het repareren en refurbishen van meubels. 

Burgemeester Otwin van Dijk en wethouder Janine Kock sloten het bezoek gezamenlijk af met duurzaamheid als kernbegrip. Niet alleen waren ze onder de indruk van de duizenden stuks A-kwaliteit kantoormeubilair die we als maatschappij zo maar wegdoen, terwijl ze refurbished nog zeker vijftien jaar mee kunnen gaan. Ook de manier waarop er omgegaan wordt met medewerkers werd als ‘bijzonder’ gekwalificeerd.