Automatische betaling gemeentelijke belastingen

Beschrijving

De gemeente biedt u de mogelijkheid om de gemeentelijke belastingen via automatische incasso te betalen. Het aanslag bedrag wordt dan verdeeld over acht maandelijkse termijnen. Maandelijks wordt dan 1/8ste deel van het aanslagbedrag automatisch afgeschreven van uw bankrekening. De incasso vindt plaats aan het einde van elke maand. De eerste termijn wordt eind maart geïncasseerd en de achtste termijn wordt eind oktober geïncasseerd. Als u in het verleden al een  machtigingskaart heeft ingezonden, dan ziet u dit terug op uw aanslagbiljet. Als u de gemeente niet gemachtigd heeft, moet de aanslag binnen de drie op de aanslag vermelde termijnen worden betaald. Het totale bedrag moet dan uiterlijk 31 juli overgemaakt zijn aan de gemeente.

Aanvragen

Wilt u in termijnen betalen? U kunt dit online aan ons doorgeven met onderstaande links.

Automatische betaling voor inwoners:

Automatische betaling aanvragen (DigiD)

Automatische betaling voor bedrijven / organisaties:

Automatische betaling aanvragen (eHerkenning)

U kunt ook onderstaand formulier invullen, en per mail sturen naar belastingen@oude-ijsselstreek.nl.

Formulier automatische betaling gemeentelijke belasting

U kunt dit formulier ook per post toesturen. Stuur het naar: Gemeente Oude IJsselstreek, team Belastingen, Postbus 42, 7080 AA GENDRINGEN.
 

Wijziging bankrekeningnummer

Een wijziging van uw bankrekeningnummer kunt u online met DigiD en eHerkenning doorgeven met bovenstaande links, of door een mail te sturen naar belastingen@oude-ijsselstreek.nl. Wilt u in deze mail uw naam, adresgegevens en uw oude en nieuwe bankrekeningnummer vermelden?

 

Wilt u het bedrag liever zelf overmaken?

Als u het te betalen bedrag niet via automatische incasso door de gemeente wilt laten incasseren, dan kunt u het bedrag natuurlijk ook zelf overmaken.

Het rekeningnummer van de Gemeente Oude IJsselstreek voor het betalen van belastingbedragen is: NL 45 BNGH 0285 1142 63. Wilt u bij de omschrijving dan uw debiteurnummer en aanslagnummer vermelden?

Uitstel betaling voor ondernemers vanwege Covid-19

Als ondernemers gebruik willen maken van de mogelijkheid tot uitstel van betaling tot 31 oktober 2022 van de gemeentelijke belastingen dan kunnen zij hiervoor een email sturen naar belastingen@oude-ijsselstreek.nl.

Kosten

Het automatisch in acht termijnen betalen van de aanslag gemeentelijke belastingen kost u niets.

Meer informatie

U kunt contact opnemen met het team Belastingen via telefoonnummer (0315) 292 292. Of mail naar belastingen@oude-ijsselstreek.nl.