Adviseur Informatisering

Solliciteer nu!

(32 uur per week)

Je verzorgt de tactische/projectmatige advisering en, waar nodig, operationele coördinatie op het gebied van informatisering en levert van daaruit een bijdrage aan de beleidsontwikkeling en planning. Je stelt advies- en beleidsnotities op en bent (centraal) contactpersoon voor leveranciers. Als tactisch adviseur informatisering ben je sparringpartner voor de strategisch adviseur & regievoerder ICT.

Het projectleiderschap voor projecten die uit het informatiebeleid voortkomen wordt binnen de organisatie zoveel mogelijk bij vertegenwoordigers van de ‘business’ belegd. Je neemt als adviseur neem deel aan die (uitvoerings)projecten. Hierbij gaat het om onderzoek, invoering of inrichting van informatiesystemen zowel als om de inrichting van werkprocessen. Daarin geef je gevraagd en ongevraagd advies en daarnaast coördineer je de inzet die van de teams Informatisering en ICT Beheer voor die projecten benodigd is. In voorkomende gevallen kun je ook als (waarnemend) projectleider optreden.

Je bent werkzaam binnen het team Informatisering. Het team biedt ondersteuning aan de organisatie bij het efficiënt inrichten van (nieuwe) processen en het afstemmen van de informatievoorziening hierop. Op operationeel niveau is het team verantwoordelijk voor het applicatiebeheer van alle voorkomende applicaties die binnen de organisatie gebruikt worden. Het team is een betrouwbare, kritische gesprekspartner voor de organisatie met als doel de ambities van de gemeente Oude IJsselstreek te realiseren.

Wie ben jij?

Je beschikt over een bedrijfskundige of een andere relevante hbo-opleiding. Je hebt visie en enthousiasme voor nieuwe ontwikkelingen in techniek en samenleving. Verder ben je proactief en analytisch en meer een teamplayer dan een solist. Je bezit verandervermogen, conceptuele flexibiliteit en innovatief vermogen. Je bent resultaatgericht en hebt overtuigingskracht. Je hebt een pré als je inhoudelijke kennis hebt van en/of ervaring met de volgende zaken:

  • Informatisering in het gemeentelijk domein;
  • Gemeentelijke Basis en kernregistraties (BRP, BAG, BGT, BRO, WOZ, BOR);
  • Geo-informatiebeheer;
  • de I-architecturen (GEMMA, NORA);
  • ITIL/BISL;
  • Agile (transitie naar) /Scrum.

Wat bieden wij?  

Je gaat voor 32 uur per week als adviseur informatisering (Adviseur B) aan de slag binnen het team Informatisering. De functierol Adviseur B is gewaardeerd in schaal 11, maximaal € 5372,00 bruto bij een 36-urige werkweek. Aanvullend op je bruto maandsalaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% per maand. Met dit persoonlijke budget kun je zelf keuzes maken die passen bij je levensfase en je persoonlijke wensen en doelen. Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De exacte inschaling vindt plaats op basis van je opleiding en ervaring.

Jouw werktijden stemmen we onderling af, voor een laptop en een telefoon zorgen wij. Je krijgt meer dan 300 leuke collega's! Op www.werkeninOIJ.nl maak je kennis met een aantal van hen.

Werken voor de gemeente Oude IJsselstreek betekent werken aan de brede welvaart van onze inwoners. We zetten ons dagelijks op tal van terreinen in zodat onze inwoners veilig, gezond en gelukkig kunnen wonen, leven, werken, leren en recreëren.

Solliciteren? 

Wij maken graag kennis met je! 

Wil je eerst nog wat meer weten over deze functie? Bel dan met Arjan Vaartjes, senior-adviseur ICT (0315) 292261 of met de Teammanager, Rob van Eck (0315) 292 427. 

Als je nog vragen hebt over de procedure neem dan contact op met Marcel Derksen, Adviseur P&O (0315) 292 240.

Zolang de vacature op www.werkeningelderland.nl staat kan er gereageerd worden.

Solliciteer nu!

Portretfoto teammanager Rob van Eck
Teammanager Rob van Eck